Bernadette Hammenga (1970)


Na mijn studie Personeel & Arbeid met afstudeerrichting Arbeidsvoorziening & Beroepskeuze, ging ik werken in de uitzendbranche. Een leuke periode waarin ik veel geleerd heb over netwerken, relatiebeheer en het leggen van nieuwe contacten. Vervolgens werkte ik als opleidingscoördinator bij een bedrijf dat opleidingen verzorgde in de ICT, Logistiek en Administratie. In deze baan kwamen mijn coördinerende en communicatieve eigenschappen goed van pas. Bovendien begeleidde ik regelmatig mensen die vastliepen in hun opleiding. Omdat ik dit zo interessant vond, zocht ik een baan waarin ik mensen intensiever kon begeleiden. Van 2001 - 2009 heb ik, als loopbaanbegeleider/coach en deels in een leidinggevende functie, bij een re-integratiebureau gewerkt. Vanaf februari 2009 startte ik als loopbaanadviseur mijn eigen onderneming Hammenga Coaching.

Ik heb de afgelopen jaren de Post HBO Coachingsvaardigheden behaald en de Post HBO opleiding tot Biografisch Coach. Ik ben Register Loopbaanprofessional volgens de normen van CMI / Noloc.

In mijn werk als loopbaanadviseur/coach vind ik het belangrijk dat mensen in hun kracht komen, goed weten wat hun kwaliteiten en vaardigheden zijn, maar ook hun valkuilen (leren) kennen. Dit hangt samen met het hebben of krijgen van zelfvertrouwen. Ook heb ik de afgelopen jaren geleerd dat het belangrijk is dat je weet wat je wilt, en onderzoekt of dit een realistische beroepskeuze is. Als deze basis er niet is, is het maken van stappen in je loopbaan, heel lastig. In mijn coachgesprekken vind ik het leggen of verbeteren van die basis het belangrijkste.

Vanzelfsprekend besteed ik ook aandacht aan het verbeteren van je sollicitatievaardigheden, zoals een interessant CV, een goed LinkedIn profiel, een uitnodigende sollicitatiebrief en netwerkvaardigheden. Uiteraard mag je van mijn netwerk gebruik maken.

Ik ben lid van Noloc, vereniging voor loopbaanprofessionals en CMI gecertificeerd.
Stacks Image 1861