Coach

voor je loopbaan en bij stress en burn-out

Het geluksgevoel in werk en leven weer terug vinden

Ik ga je helpen!

Wie wil ik helpen?

Ik wil graag mensen helpen die iets willen veranderen in hun loopbaan, op zoek zijn naar een andere baan, een nieuwe beroepskeuze willen maken of kampen met stress of burn-out klachten.

Waarom wil jou helpen?

Al vanaf het moment dat ik zelf een beroepskeuze ging maken, werd ik geraakt door het thema “mens en werk”. Werk maakt bij heel veel mensen een groot deel uit van hun leven. Hoe fijn is het dan dat dit werk is waar je blij van wordt, waar je met plezier naartoe gaat. Ik heb het geluk dat ik destijds de beroepskeuze mocht en kon maken waar mijn hart sneller van ging kloppen. Dat ik de opleiding mocht volgen die mij hielp op de weg naar mijn droombaan. Dat geluksgevoel gun ik iedereen! En ik geloof dat er voor iedereen een baan (of deze nu betaald is of niet) is waar je plezier uit haalt. Ik help graag om die ene leuke baan te vinden!

Ik heb de afgelopen jaren ook veel mensen begeleid die door ziekte hun baan niet meer konden doen en noodgedwongen een andere beroepskeuze moesten maken. Vaak waren dit mensen met een burn-out. Door met mensen met deze klachten te werken, raakte ik gefascineerd door dit onderwerp. Ook werd dat gevoed door een periode in mijn eigen verleden, waar ik zelf te maken kreeg met ernstige stressklachten. Het motiveerde mij om te verder te verdiepen en te scholen in dit onderwerp en mijn diensten uit te breiden met coaching op dit thema. Ik geloof dat doordat je inzicht krijgt in je eigen, soms vernietigende, patronen en gewoontes en deze leert los te laten of te doorbreken, je een leven kan hebben wat meer in balans is. Ik gun iedereen zo’n leven en help daar graag bij. Als ik zie wat de ander ontdekt over zichzelf en daar een gezonde groei in doormaakt, dan word ik daar ook blij van. Dat is de reden waarom ik mijn vak zo leuk vind.

Ik ben Bernadette

en tijdens een open dag van HBO Personeel & Arbeid, wist ik het. Deze studie was mij op het lijf geschreven. De verbinding maken tussen mens en werk. Toen nog niet wetende dat ik later als loopbaancoach zou gaan werken, want dat vak bestond toen nog niet. Van lieverlee ben ik in dit vak gerold en heb mij links en rechts verrijkt met interessante studies, workshops en trainingen. Via banen als intercedent en opleidingscoordinator ben ik in 2001 gaan werken als re-integratieconsulent.

Ik wens jou een toffe baan en een leven waarin stress geen issue is. Ik kan je daarbij helpen.

Eind 2008 stond ik als gevolg van een faillissement voor mijn eigen loopbaankeuze, ook omdat ik op datzelfde moment net gewaar was geworden dat ik zwanger was. Tranen van vreugde en tranen van verdriet. Wat wilde ik met mijn loopbaan? Wilde ik nog fulltime werken? Wilde ik nog als manager werken? Wat ik wel wist was dat ik het vak van re-integratieconsulent of liever loopbaancoach nog heel graag wilde uitvoeren. En toen de kans op mijn pad kwam om als zelfstandige dit mooie vak uit te oefenen, heb ik deze met beide handen aangegrepen. In februari 2009 werd mijn bedrijf Hammenga Coaching geboren en in juli van dat jaar mijn zoon Ruben. Een tot op de dag van vandaag kijk ik met plezier terug op dat jaar en de jaren die daarop volgden.

Kwalificaties

Om een goede (loopbaan)coach te zijn, neem ik mijn (levens)ervaring en mezelf mee en heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in allerlei instrumenten en methodes middels diverse opleidingen en trainingen. Als je hier meer over wilt weten, kun je mijn Linkedin profiel raadplegen Bernadette Hammenga RL | LinkedIn.

Wat ik van groot belang vind, is de kennis onderhouden en uitwisselen. Zeker als ZZP’er maak je doorgaans geen deel uit van een team en dan is het zaak dat team om je heen te verzamelen. Ik ben daarom lid van de branchevereniging Noloc (www.noloc.nl) en heb van daaruit met twee anderen in 2015 een Kwaliteitskring opgericht waarin we inmiddels met een vaste club van 10 loopbaanprofessionals kennis met elkaar delen, elkaar inspireren en intervisie volgen. Via diezelfde Noloc heb ik me in 2014 gecertiificeerd als Register Loopbaanprofessional, om elke 3 jaar te herhalen.

  

Hoe fijn is is het als jij op een gezonde manier jouw werk kan uitvoeren en lekker in je vel zit!

Waar neem ik mee naartoe? 

Ik ben een intuitieve coach die met beide benen op de grond staat. Ik loop een tijdje met je mee, laat je zijwegen inslaan om te ontdekken of uit je comfortzone te stappen. Ik daag je uit, ik prikkel je, maar wel op een liefdevolle en empatische manier. Ik luister, vraag door en vertel je wat ik zie. Ik laat je zelf je pad bewandelen, laat je stil staan, om je heen kijken en je rust hervinden. Als je een stap in de loopbaan wilt of moet zetten, dan ben ik er om dit proces te begeleiden en je te ondersteunen. Als je spanningsklachten ervaart, dan gaan we een stapje dieper en krijg je inzichten en ook praktische tools om jouw patronen blijvend los te laten.

Om even bij het loslaten te blijven: je zult denken, dit is makkelijker gezegd dan gedaan en hoe dan? Ik snap dat je dat denkt. Ik heb dat ook vele jaren gedacht tot de Sedona Loslaatmethode op mijn pad kwam. Bij elke loslaatsessie met deze methode, ben ik in diepste verwondering. En mijn klanten des te meer. Kijk op de pagina over deze methode voor meer info.

Zet de eerste stap

Maak een eerste gratis en vrijblijvende afspraak om kennis te maken met mij en te ontdekken hoe jij de baan vindt die het allerbeste bij jou past of te leren hoe jij met je stressklachten om kunt gaan.